lauantai 3. huhtikuuta 2010

tanssihuumaa

Ihana tanssitunti takana ja pääsiäisrauha edessä. Olen kyllä ihan uskomattoman säälittävä tuossa tanssimisessa, välillä tuntuu että kaikki muut osaavat kaiken kuin luonnostaan ja minä hakkaan päätä seinään helpoimpienkin liikkeiden kanssa. Tunnin vetäjä on kyllä uskomattoman kärsivällinen ja kannustava, ei tuomitse jos joku ei osaa vaan opettaa vaikka kädestä pitäen. Tänään en meinannut tajuta oikein mitään ja lopulta en ymmärtänyt edes kielen perusteella kaikkea mitä opettaja sanoi... Maikka kuitenkin rohkaisi yrittämään sitkeästi ja treenamaan kotona ensi viikkoa varten, kyllä minäkin varmasti oppisini. Olen tottunut niin toisenlaiseen liikuntaan, että tanssiliikkeisiin taipuminen tuntuu minusta välillä ihan mahdottomalta ja kuviot vaatisivat paljon harjoittelua hioutuakseen edes jotenkuten sulaviksi. Olen huomannut, että minulle sopii ehdottomasti sellainen tyyli, että treenataan samaa ohjelmaa useampi viikko peräkkäin. Kun aivot ja kroppa saavat aikaa ajatella liikkeitä ja sopeutua niihin, tanssi luonnistuu paljon paremmin. Silloin kun ohjelmaa vaihdetaan joka viikko, tipun aina kärryiltä vaikka periaatteessa monesti käytetään samoja liikkeitä vain pienillä variaatioilla. No, hiphop-tanssi on joka tapauksessa hauskaa ja välillä tekee hyvää heittäytyä tekemään jotain sellaista, mitä ei osaa pätkääkään.

Eilen uskaltauduin myös lenkille, vaikka penikat kipuilevat edelleen jos joutuu pinkomaan liikaa. Puoliksi kävelin, puoliksi hölkkäsin rauhallisen puolen tunnin lenkin ja juoksentelu tuntui ihan hyvältä, vaikka sekä penikat että pohkeet olivat vielä vähän kireällä. Minun on hyvin vaikeaa liikkua kohtuudella - kun kerran lähden liikkeelle niin haluaisin rehkiä ihan kunnolla. Kipeillä jäsenillä ei sen sijaan kannata reuhtoa liikaa, joten puolen tunnin varovainen aloituslenkki oli varmasti ihan sopiva. Loppuviikonloppu taitaa mennä lähinnä kaupungilla kiertelyn merkeissä, mutta tuleehan siinä toki sitä hyötyliikuntaa. Ensi viikolla vieraiden lähdettyä ehtii taas liikkua suunnitellumminkin.

Herkuttelin loput suklaakonvehdit eilen ja tänään, mutta muuten ruokailu on pysynyt hyvin aisoissa. Eilen tuli kyllä siemailtua useampi lasi viiniä ja sama jatkuu varmaan tänään, mutta viikolla täytyy sitten taas tsempata. Kiloklubin ruokalaskuri vahvisti sen, minkä oikeastaan tiesinkin: ruokailuni painottuu ihan liikaa iltaan ja aamulla energiataso jää liian alhaiseksi. En ole koskaan oppinut syömään kunnon aamupalaa ja normaaliruokarytmissäni saatan helposti skipata myös lounaan. Sitten alan syömään joskus neljän - viiden aikaan illalla ja syönkin koko loppuillan. Unirytmini on myös sellainen, että valvon myöhään ja herään myöhään. Illallista syön vasta joskus kahdeksan - yhdeksän maissa ja monesti vielä iltapalaa joskus myöhemmin. Aamulla ja lounaalla tykkään syödä kevyempää ruokaa, joka ei suositusten mukaan ole ehkä ihan paras tapa. No, pitää miettiä miten noita tottumuksia saisi muokattua vähän parempaan suuntaan.

Nyt menen venyttelemään tanssi-kipeitä lihaksia ja sitten kehittelemään illallissuunnitelmia. Jos olisin kotona, äiti kantaisi pöydän täyteen pääsiäisherkkuja mutta täällä ei kukaan onneksi ole tarjoilemassa suklaata tai jälkiruokia - sitä viiniä kylläkin...

3 kommenttia:

  1. Heippa! Minä en ole varmaan aiemmin osunutkaan tänne sinun blogiisi.

    Tanssitunti kuulostaa hauskalta. Itse kun on nyt zumbaillut aikansa, niin aina välillä tulee sellainen houkutus, että jospa pääsisi kokeilemaan muitakin ja ihan erilaisiakin tansseja. :)

    VastaaPoista
  2. Ei, kun olinhan minä täällä jo aiemmin. :) Nyt täytyy napata osoite muistiin. :)

    VastaaPoista
  3. tervetuloa kuitenkin uudemmankin kerran :).

    mä en oo sitä zumbaa kokeillut ikinä, en tiedä kuinka paljon sitä ranskassa harrastetaan. ehkä jossain fiineimmillä saleilla, ite käyn vaan yliopistoliikunnassa. mutta toi hiphop-tanssi on kyllä tosi hauskaa, vaikka vaikeaa onkin. oon käynyt suomessa funk-tunneilla, se on vähän samantyylistä ja tosi kivaa myös.

    VastaaPoista