perjantai 23. huhtikuuta 2010

alkuviikon tsemppi

Täällä ollaan. Ja kuten lupasin, niin viikko on tosiaan mennyt kevyissä merkeissä - tai ainakin kevyemmissä kuin viikonloppu. Flunssa on onneksi hellittänyt ja olen päässyt vähän liikkumaankin, vaikka opintojen kanssa pitää juuri nyt aika kiirettä... Tiistaina kävin taas uimassa (ja huomenna haluaisin mennä uudestaan, olen jäänyt vähän koukkuun :), tällä kertaa tuli uitua muistaakseni 375 metriä. Tuntui vielä vähän tuo flunssa kehossa, joten en viitsinyt rehkiä. Ja lisäksi uimahalli oli jälleen kerran täynnä äkäisiä ranskalaisia... Tänään kävin jo hölkkäämässä sellaisen puolen tunnin lenkinkin, sitä olikin ollut ikävä. Lähdin vähän liian kovalla vauhdilla, kun piti näyttää söpöille naapurinpojille mallia :). Juokseminen tuntui kyllä silti hyvältä, vaikka astmakohtausvaaran takia piti välillä vähän höllätä tahtia ja kävellä.

Huomenna tosiaan tekisi kovasti mieli uimaan taas, vaikka siinä meneekin enemmän aikaa kuin juoksemisessa. Lauantaiaamuna aikaisin lähdetään pienelle maakuntamatkalle, joten viikonloppuna en ehdi kummemmin urheilla - enkä opiskella. Siksi pitäisikin huomenna vähän priorisoida opintojen eduksi...

Syömiset on menneet aika mukavasti, vaikka kaloreja mulla tulee kyllä koko ajan aika paljon - 2000 ihan helposti. En todellakaan ole mikään nälkäkurkilaihduttaja... Tavoitteena on vähentää määrää jonkin verran, mutta ensin haluaisin oppia syömään tasapainoisesti. Kasvisten syömisessä mulla ei ole mitään ongelmia, tänäänkin niitä on tullut syötyä melkein 1,5 kiloa. Vaikeinta sen sijaan on saada tarpeeksi proteiinia. En ole nykyään enää ihan sataprosenttinen kasvissyöjä, mutta eläinkunnan tuotteita tulee silti syötyä aika vähän ja muista ruoka-aineista proteiinia onkin haastavampi saada. Myös kuitujen kanssa on välillä ongelmia, mutta suuri kasvisten määrä auttaa useimmiten siihen ongelmaan. En syö täällä leipää oikeastaan ollenkaan, kun en ole mikään patonginystävä ja ruisleipää taas on vaikeaa saada... Välillä syön näkkäriä tai tuliaisina saatuja hapankorppuja ja jonkin verran tietysti muroja/mysliä/puuroa, joista niistäkin saa kuituja kyllä. Aikaisemmin vaikeinta oli herkkujen syöminen - tai pikemminkin niiden syömättä jättäminen... Tällä viikolla vain eilen Kiloklubin herkkupallo on ollut keltaisella (siis ei edes punaisella!). Eilen olin käymässä töiden takia naapurikaupungissa ja odotellessa annoin itselleni luvan herkutella. Ostin pienen rasiallisen herkkusuklaata ja mussutin tietysti kaikki kerralla... Tänään söin iltapalaksi pikkuisen jäätelöä ja kuohuviiniä yhden kaverin kunniaksi, mutta vihreällä silti pysyttiin!

Jatkossa tosiaan yritän pudottaa kokonaiskalorimäärää pienemmäksi ja muuten pysyä tässä tasapainossa. Muutama päivä sitten yritin taas käydä vaateostoksilla, mutta pukukopin peilikuva masentaa edelleen. Ostin kuitenkin kaksi lohtuvaatetta: t-paidan, joka on massun kohdalta sopivan löysä niin että mahan saa piiloon ja ihanat sortsit, joista jouduin kyllä ottamaan kamalan ison koon... Mutta hyvältä ne näyttävät ja juuri sellaista buustausta nyt tarvitsinkin. Odotan innolla, jos laihtuminen jonain päivänä alkaisi näkyä vaatteissakin. Painosta minulla ei ole mitään käsitystä, kun ei tosiaan sitä vaakaakaan ole. Työpaikan vaaka on viime viikkoina näyttänyt sen 67,9kg, tosin en tiedä kuinka oikein sekään näyttää. Muutama päivä sitten kävin kaverin vaa'alla ja se taas näytti lähemmäs 65kg. Se kuulostaa toki paremmalta, mutten nyt yhtään tiedä mihin luottaa. No toivotaan, että senteissä/vaatteissa/peilissä alkaisi pian näkyä muutoksia. Olo ainakin on parempi, ja se on jo hyvä alku.

p.s. Ja ai niin, tervetuloa molemmat lukijat :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti