lauantai 10. huhtikuuta 2010

lasit täyteen

Huh huh. Viikonloput ovat nyt vähän turhan rankkoja. Tällä viikolla kylässä on entinen kämppis, joka on tunnettu siitä, miten diskreetisti se osaa täyttää tyhjät viinilasit... Eilen oli myös yhdet synttärit/läksiäiset ja vielä koko alkuilta sellaista muuten vaan -hengailua, että "huomaamatta" alkoholiannokset nousivat taas ihan pilviin. Mietin juuri eilen, että mun juomatavat on täällä muuttuneet selvästi keskieurooppalaisemmiksi: saatan helposti juoda lasin viiniä ruoan kanssa, mutten lähde tarkoituksella juhlimaan tai ainakaan humaltumaan. Mutta kun istuu kahdeksan tuntia aloillaan ja aina joku tuo uuden viini- tai olutpullon mukanaan, niin ei siinä helposti kuivin suin joudu olemaan... Syömisten puolesta ei eilen tullut mitään katastrofeja, söin muutaman palan sitä suklaata ja pienen palan synttärikakkua. Oman salaatti-illallisen lisäksi sain maistaa saksalaista, pitsan tapaista flamkuchenia, mutta sekin oli kotitekoista ja kasvistäytteisenä suht kevyttä. Illan juhlissa pystyin hyvin pidättäytymään napostelusta, vaikka siihen yleensä tulee ylittämätön mieliteko muutaman viinilasillisen jälkeen.

Tämän aamun aloitinkin sitten kahvilla ja suklaavohvelilla... Alkoholin juomisella on sekin ikävä vaikutus, että krapulassa ei tee mieli syödä kunnolla vaan napsia pelkkiä herkkuja. Laitoin lounaaksi lohta ja salaattia, ettei menisi ihan harakoille tämä päivä. Yritän syödä illallakin kunnolla, mutta jonkun verran alkoholia tulee tänäänkin varmaan juoduksi. Sitä pitäisi kyllä nauttia vähän kohtuullisemmin, mutta porukassa tulee jotenkin juotua ihan vaivihkaa. Täällä ei mielestäni ole samanlaista ryhmäpainetta kuin Suomessa, vaikka koko ajan onkin joku kaatamassa lisää viiniä lasiin. Jotenkin muutaman (tai useammankin) lasillisen juominen vain on niin luonnollista, että siihen sortuu ilman painettakin. Minulle tuo alkoholikysymys on aina ollut vähän "ongelmallinen", siksi pidän tästä keskieurooppalaisesta kulttuurista, jossa alkoholi ei ole tabu tai synti samalla tavalla kuin Suomessa vaan tosiaankin esimerkiksi yhteisen illallisen ns. luonnollinen osa. Se ei kyllä missään tapauksessa pidä paikkaansa, että suomalaiset joisivat enemmän kuin muun Euroopan nuoret, mutta juomakulttuuri on erilainen. Itse olin aiemmin melkein kolme vuotta kokonaan absolutisti, mutta nykyään käytän kyllä alkoholia aika normaalisti. Laihduttajalle se ei vaan ole kovin hyvästä...

Pienestä krapulasta huolimatta aion kuitenkin jaksaa tänään sinne tanssitunnille. Tiedän, että krapulassa ei saisi urheilla, mutta aion ottaa tunnin rauhallisesti - en raaski jättää sitä väliinkään. Vaikka voi olla, että tänään on vielä vaikeampi ymmärtää ja taipua niihin särkyneisiin jalkoihin ja muihin... En kuitenkaan halua löhötä kotonakaan koko päivää. Ulkona on niin ihana ilma, että lähtisin lenkille jos olisin täydessä terässä. Tämän illan jälkeen skarppaan kyllä taas sen viininkin kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti