torstai 23. syyskuuta 2010

pitkästä aikaa kuvia ja muuta kivaa

Eilen pääsin pitkästä aikaa taas vaa'alle ja tällä kertaa lukema oli mukava yllätys. Korostan edelleen sitä, että näitä mun punnistustuloksia ei voi pitää mitenkään kovin luotettavina, koska pääsen vaa'alle milloin sattuu ja mihin aikaan päivästä/viikosta sattuu. Eilen kuitenkin bongasin vaa'an Yliopistoliikunnan aulassa ja pakkohan sitä oli uskaltautua kokeilemaan. Katsoin painon viiden jälkeen iltapäivällä, urheiluvaatteet (kengät mukaanlukien) päällä ja sekä ennen että jälkeen tunnin. Tunnin jälkeen vaaka näytti 65,8kg (ennen tuntia 400g enemmän) ja ainakin se oli vähemmän kuin viimeksi vaa'alle hypätessä. Huomenna olen menossa heti aamulla lääkäriin ja pääsen siellä mittaamaan painoa uudelleen, katsotaan millainen tulos sitten tulee. Odotan myös innolla, mitä verenpainemittari näyttää. Korkea verenpaine on minulla riesana ja siitä lääkärit viime syksynäkin valittivat, vaikka verenpaine oli tavallista alhaisempi. Jospa tämä pieni keventyminen ja aktivoituminen olisivat auttaneet asiaa - terveyden parantaminen kun on tärkein tavoitteeni tässä projektissa.

Tuon mukavan painotuloksen innoittamana sain tänä aamuna vihdoin mittailtua uudet "viralliset" mitatkin ja otettua vielä pitkästä aikaa uudet kroppakuvatkin. Jälleen kerran, mitat ja kuvat on otettu heti aamulla ennen aamiaista (no, puoli kuppia kahvia ehdin juoda ennen kuin muistin mittaamisen...). Jos mittaa vyötärön ja navan illalla, luvut ovat varmasti erilaiset, mutta koska olen tehnyt kaikki mittaukset suurin piirtein samoissa olosuhteissa, voi niitä ainakin pitää vertailukelpoisina edellisiin. Ja mukavahan näitä on verrata :).

Vyötärönympärys kaikkein kapeimmalta kohdalta oli tänä aamuna 63cm, johon olen erittäin tyytyväinen. Maaliskuussa vastaava tulos oli 69cm, joten ero on huomattava. Olen tällainen päärynämalli ja tottunut kapeaan vyötäröön ja leveään lantioon, siksi vyötärön leveneminen herättikin minut tehokkaimmin tähän projektiin. Kun muistelen vuosien takaisia mittauksia, vyötäröni on kapeimmillaan ollut juuri tuon 63cm eli nyt ollaan aika hyvässä tilanteessa. Navan kohdalta sain tänään 74cm, joka on 9cm vähemmän kuin maaliskuussa! Kyllä sen huomaakin, kun maha ei enää pömpötä ja turpoa koko aikaa.

Kuten sanottu, lantiorasva on minulla paljon tiukemmassa, mutta pientä vähenemistä siinäkin eli lantionympärys oli tänään 104cm. (Näköjään olen lantioluidenkin - ja jenkkakahvojen - kohtaa joskus mitannut, se oli nyt 87cm.) Reidet olivat samoissa, molemmat noin 63cm leveimmältä kohdaltaan ja pohkeet noin 38cm. Rinnanympärys oli noin 82cm ja rinnan alta 68cm. Pienenemistä melkein joka saralla, hieno juttu. Tuokin naurattaa, että ollaan taas siinä tilanteessa, että reisi ja vyötärö ovat yhtä kapeita/leveitä... Se näkyy kyllä noista kuvistakin ja oikeastaan olen sellaiseen kroppaan ihan tyytyväinenkin. Reisistä ja lantiolta saisi toki sulaa vähän rasvaa vielä, mutta kapeasta vyötäröstä pidän kyllä eniten.

Muuten viime päivinä olen päässyt takaisin Yliopistoliikunnan saloihin, eilen olin intervallibody-tunnilla, joka oli aika rankka. Tiistaina taas kävin jooga&pilates-tunnilla, joten mukavaa vaihtelevuutta ainakin noissa harjoituksissa nyt on. Viime torstaina pääsin pitkästä aikaa funk-tanssitunnille, tänään se menee valitettavasti sivu suun mutta huomenna pääsen sitten ensimmäistä kertaa zumbaamaan. YO-liikunnan zumba-tunnit ovat aivan varattuja ja suurin piirtein täytyy keskiyöllä kärkkyä, että pääsisi varaamaan paikkaansa seuraavan viikon tunnille... No, toivottavasti on sitten sen arvoista. Syömiset menee kivasti, vaikka äsken tajusinkin etten tänään ehdi ollenkaan lounaalle ja illalla olen vielä menossa syömään kakkua ystävän luokse... Työpäivät rytmittävät hyvin ruokailuja, kaapista löytyy paljon ihanaa luomua eikä herkkujakaan tee kovasti mieli. Esimerkiksi kolme päivää mietin, että olisi kiva syödä jotain suklaakarkkeja, mutten viitsinyt vaivautua niiden takia kauppaan (enkä syönyt kotona olevaa suklaapatukkaa, koska ei tehnyt mieli juuri sitä). Eilen ostin pikkupussin suklaakarkkeja, mutta illalla ne eivät sitten houkutelleetkaan vaan odottavat edelleen kaapissa.

Nyt vielä muitta jorinoitta ne kuvat:









Kuvien laatu ei ole kovin kehuttava ja asunnossa on ihan liian vähän valoa, mutta ehkä noista varjoista huolimatta jotain selvää saa. Tässä vielä linkit vanhoihin kuviin:

kesäkuu
toukokuu
huhtikuu edestä/sivulta ja takaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti