perjantai 24. syyskuuta 2010

alentunut verenpaine

Ihanaa, lääkäri kertoi sen mitä olin toivonutkin: verenpaineeni oli vuosien jälkeen ensimmäistä kertaa normaali. Ihanneverenpaineen rajat ovat 120/80, jos verenpaine on alle 130/85 sen katsotaan olevan normaali. Ennen minulla on ollut erityisesti tuo alipaine koholla, pahimmillaan se on huidellut jossain satasen yllä (olisiko ollut jopa lähempänä 120:tä) kun yläpaine on muistaakseni ollut korkeimmillaan jotain 150:n luokkaa. Viime syksynä mittasin nuo paineet itse reseptinuusintaa varten ja silloinen tulos oli 120/91, josta lääkäri oli edelleen huolissaan. Usein arvot ovat matalammat, kun mittaus tehdään itse. Jos lääkäri mittaa paineet, arvot ovat usein hiukan todellisuutta korkeammat, koska ihmisten ajatellaan jännittävän lääkäriä. Tänään lääkärin mitatessa yläpaine oli vähän yli 120 ja alapaine 78, eli systolinen arvo oli normaali ja diastolinen ihanteellinen. Oli todella helpottavaa kuulla tuo, varsinkin kun ennen lääkäriin menoa jännitin eniten tuota verenpaineen mittausta.

Terveyskeskuksen vaaka näytti n. 65,5kg (en muista enää, oliko se 65,4 vai 65,6...). Kävin vaa'alla vaatteet ja ulkokengät päällä mutten ollut ehtinyt syödä mitään (join kupin kahvia ennen lähtöä) eli todellinen aamupaino oli ehkä jossain 65kg:n paikkeilla. Ei valittamista. Lääkäri ei painoa mitannut, mainitsi vain että paino on ihan normaali, vaikka se vuosi sitten tehdyssä mittauksessa oli korkeampi kuin nyt. Näkeehän sen toki, ettei ole huomattavan ylipainoinen vaikka muutama liikakilo olisikin. Hyvä aloitus päivälle ja lopetus viikolle. Ja eilen muuten herkuttelin ihanalla juustokakulla ja suklaamuffinilla, enkä edes pelännyt että ne näkyisivät tänään painossa. Kohta zumbaamaan ja viikonloppunakin olisi tarkoitus syödä hyvin.

2 kommenttia:

  1. Aivan mahtava juttu saada verenpaineet alas. Onnittelut!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Outi, olin itsekin tosi innoissani! Varmasti tuohon paineiden alenemiseen vaikuttaa sellainen yleinen rennostuminenkin, sitä opin paljon Ranskassa. Mutta elämänmuutoshan on kokonaisvaltainen ja on ihanaa nähdä sen tuloksia kaikkialla!

    VastaaPoista