tiistai 30. maaliskuuta 2010

ei uida sitten

Ihan kuin joku ei haluaisi minun laihtuvan. Tai ainakaan urheilevan. Olin tänään menossa naapuriin uimahalliin - sepä olikin ranskalaiseen tapaan lakossa... Huomenna uusi yritys. Yritän jaksaa tehdä pienen lihasjumpan vielä ennen nukkumaanmenoa ettei jää ihan löysäilyksi tämäkään päivä, vaikka aamulla onkin aikainen herätys.

Tänään laitoin aamiaiseksi rehellistä kaurapuuroa, toivon niin että jaksaisin keittää puuroa useamminkin. Olen maailman huonoin aamupalan syöjä, juon pelkästään kahvia ja parhaina päivinä skippaan vielä lounaankin ja alan syödä vasta neljän-viiden aikaan iltapäivällä. Sitten syönkin koko illan... Yritän ehtiä syömään aamuisin edes muroja tai jukurttia tai jotain ja muistaa ottaa evääksi hedelmiä, mutta aina en jaksa olla niinkään suunnitelmallinen. Pahimpia ruokavirheitäni onkin se, että syön niin kamalan epäsäännöllisesti. Syön myös aika isoja annoksia - tänäänkin söin vähän liikaa koska en raaskinut heittää ruokaa roskiin. Eilen paistetut uunikasvikset eivät olisi enää säilyneet huomiseen ja vaikken olisi tarvinnut yhtään lisää ruokaa, oli viimeinenkin annos syötävä ettei se olisi päätynyt roskikseen.

Laihduttajan ruokavaliota on myös vaikeaa rakentaa ilman eläinkunnan tuotteita. Olin seitsemän vuotta kasvissyöjä; aloitin lihansyönnin pari vuotta sitten uudelleen koska veriarvoni tippuivat niin huonoiksi. En kuitenkaan haluaisi syödä lihaa vaan elää pikemminkin kasvissyöjänä, mutta saadakseen kasvisruokavalioon tarpeeksi proteiinia tulee aikamoinen velho, ahkera kokki ja mielellään vielä rikaskin. Syön paljon kalaa ja kananmunia, mutta siipikarjaa ja nisäkkäitä syön hyvin pitkin hampain. Pitää syödä luomua ja tasapainotella, ehkä tähänkin löytyy mieltä tyydyttävä ratkaisu.

Tässä vielä "sensuroitu" kuva takaapäin. Näiden kuvien katseleminen ei kyllä ole mitenkään helppoa, mutta herättelee sopivasti; siksi tämäkin vielä. Toisaalta tajusin kyllä kuvista, että pidän kovasti tuosta pyöreästä takapuolesta. Saisihan tuokin toki vähän kapeampi olla (varsinkin kun nyt tästä takakulmasta katsoo) mutta erityisesti sivuprofiili miellytti minua kuvissa varsin paljon. Ihanaa löytyy kropastaan myös sellaisia kohtia joista pitää - varsinkin kun ei ole koskaan ollut niihin kovin tyytyväinen. Noista selkämakkaroista en sen sijaan pidä yhtään!



p.s. Eilen tein pohjelihasliikkeitä pukukoppijonossa. Muut jonottavat nostelivat vähän kulmakarvojaan, kun heiluin ylös alas mutta katsoin vain tiukasti eteenpäin ja ajattelin yhtä tiukaksi muuttuvia pakara- ja jalkalihaksia :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti