lauantai 1. toukokuuta 2010

vappuherkuttelu

Kävin sitten tosiaan juoksemassa sellaisen 40 minuutin lenkin, vaikka vasen reisi onkin eilisen jumpan jäljiltä vähän kiukutellut. Asiaa ei ehkä auttanut eilinen keekoileminen vappukengillä... :). Lenkin jälkeen vedin vielä tuon aiemminkin mainitun vatsalihasjumpan kolme kertaa läpi, vaikka joka liikkeen jälkeen teki mieli luovuttaa. Koko rääkin jälkeen olin niin poikki, että joka paikka tärisi (no, astmalääkkeellä on siinä kyllä oma osansa) ja meinasi tulla itku. Pitäisi ehkä joskus pitää niitä lepopäiviäkin... Olen joka kerta kuitenkin tosi innoissani, kun jaksan tehdä ton vatsajumpan. Joskus aktiiviurheiluaikana pyykkilauta oli ihan kunnossa, mutta viime vuosina jumppatunneilla on tehnyt aina mieli pihistellä juuri vatsan kohdalla. Tuo video inspiroi ahkeroimaan kotonakin, vaikka muuten helposti luovutan parinkymmenen istumaannousun jälkeen. Pitää varmaan tutkailla, löytyisikö noilta naisilta jotain muitakin hyviä ohjeita. Äsken tein vielä 20 minuuttia venyttelyjä päälle ettei mene lihakset ihan rikki kaikesta rääkistä...

Pääsin lopulta vähän herkuttelemaankin vapun kunniaksi, kun päätin tehdä iltapalaksi perunasalaattia. Peruna ei taida ihan laihduttajan lempiruokaa olla, mutta jos pitää valita sen ja pastan välillä, niin valitsen kyllä perunan. Perunaruokia ei kyllä kovin usein tule laitettua, mutta tämä salaatti on ihanaa kesäruokaa. Eikä se niin kovin raskastakaan ole, kun en laita sekaan mitään majoneesia tms.



Kuva on otettu viime kesänä, mutta melkein samalta tuo salaatti tänään näytti. Jouduin laittamaan sekaan punaviinietikkaa, joten siitä tuli vähän lisäväriä. Eikä yrttejä ollut ihan noin paljon, mutta maku oli kuitenkin kohdallaan. Salaattia on nyt kattilallinen jääkaapissa, mutta huomenna koetan syöttää sitä vähän kämppiksillekin. Yritin tänäänkin, mutta lauantai-illan kunniaksi kaikki ovat varmaan jossain viihteellä (paitsi tämä ahkera opiskelija...).

Salaattiin laitan:
perunoita, mieluiten uusia
valkosipulia
tuoreita yrttejä, esim. ruohosipulia ja basilikaa
öljyä (tänään auringonkukka-makadamia)
viinietikkaa
limetin mehua
mausteita.

Perunasalaatin kanssa söin vihreää salaattia (mâche-salaattia - en tiedä, mikä tuo on suomeksi -, kurkkua, avokadoa, melonia ja vähän juustoa), lohta ja kananmunan. Kalan ja kananmunan olisi tietysti voinut sekoittaa tuohon perunasalaattiinkin, mutta ajattelin että se säilyy paremmin sellaisenaan. Ruokajuomana oli rasvatonta maitoa kuten aina.

Iltapalaksi herkuttelin vielä sen suklaajugurtin, vaikka oikeastaan olisin pärjännyt ilmankin. Teki mieli vähän hemmotella ja lohduttaa itseä. Jugurtista tuli aika reipas 250 kalorin pommi ja kokonaissyönti nousi vähän päälle 1900 kaloriin. Olen kuitenkin aika tyytyväinen, koska tällä viikolla kalorit ovat melkein joka päivä jääneet alle 2000 tai vähintään olleet niissä rajoissa. Paljonhan se moneen muuhun laihduttajaan verrattuna on, mutta reilusti vähemmän kuin esimerkiksi viime viikolla (ja reilusti vähemmän kuin Kiloklubi minulle suosittelee). Liikuttua on tullut enemmän ja herkuteltua vähemmän, joten suunta on oikea.

Tänäänkin teki kaupassa mieli sitä suklaalevyä, mutta maltoin mieleni. Tavallaan oli hölmöä ostaa ne jugurtit "kompromissiherkuiksi", koska nyt minun ei edes tee niitä kovin paljon mieli (toisin kuin viime viikolla) kun ajattelen vaan sitä suklaata. Jos herkuttelee, pitäisi kai syödä juuri sitä mitä tekee mieli. Suklaata on vain niin vaikeaa syödä kohtuullista määrää. Toisaalta kahdesta tuollaisesta jugurtistakin tulee aikamoinen pommi... No, tästä oppii.

Sen lisäksi, että liikunta on pysynyt tiukasti kuvioissa ja tällä viikolla kaloritkin ovat alkaneet kääntyä laskuun, olen oppinut myös syömään säännöllisemmin. Syön neljä - viisi kertaa päivässä (iltapala jää toisinaan syömättä), suht inhimillisiin aikoihin (vaikka iltaruoka tuleekin syötyä paljon myöhemmin kuin Suomessa on tapana), ja mikä tärkeintä, en napsi aterioitten välillä. Joskus jos urheilen kovasti, saatan ottaa jonkun pienen välipalan, mutta muuten en ole koko aikaa mussuttamassa jotain niin kuin ennen. Kiva huomata, että edes jokin muuttuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti