keskiviikko 5. toukokuuta 2010

lähtöpisteessä

Opiskelu on siitä huono keksintö, kun se haittaa muuta elämää niin pahasti... Nytkin pitäisi istua kirja kourassa, mutta kirjoitan kuitenkin nyt pikaisesti. Eilen en ehtinyt urheilemaan lainkaan, kun istuin vaan koko päivän sisällä ja paahdoin noiden tenttikirjojen kanssa. Tänään olo tuntui vähän flunssaiselle, mikä varmaan johtuu vain väsymyksestä ja ehkä siitepölystä. En kuitenkaan malttanut enää istua aloillani vaan kävin hyvin rauhallisella puolen tunnin kävely-/hölkkälenkillä ja tein siihen päälle parikymmentä minuuttia lihasjuttuja. Minua on harmittanut, kun ei ole käsipainoja saatavilla, mutta tänään otin avuksi kaksi litran maitopulloa :). Eihän nuo niin kovasti paina, mutta antoivat ainakin vähän vastusta.

Tänään aamulla pääsin taas pitkästä aikaa sille vaa'alle, jolla nuo sivupalkissa näkyvät painot on saatu. Ja sehän näytti iloisesti 66,8kg, eli reilun kilon vähemmän kuin viimeksi. Kaverin vaaka on tässä näyttänyt koko ajan jotain välillä 64 - 66kg, mutta ehkä tuo tämänaamuinen tulos oli hippasen luotettavampi kun sitä vertaa noihin edellisiin. Hankin kyllä sitten kunnollisen vaa'an, kun taas kotiudun mut nyt mennään näillä. Mukavaa, että laihtuminen näkyy vaa'allakin, vaikkei se ihan 100% luotettavaa olisikaan. Hauskaa sinänsä, että nyt vaaka näytti täsmälleen samaa lukemaa kuin tammikuussa, kun aloitin tämän blogin ja ensimmäistä kertaa ko. vaakaa käytin. Siinä välillä paino ehti käydä jo huimissa lukemissa ja nyt ei varsinaisesti olla vielä edes miinuksen puolella, mutta näyttää tämä nyt ainakin olevan oikea suunta.

Säädin vähän noita Kiloklubi-asetuksia tuossa, kun tuntui että se tuputtaa mulle kamalasti ruokaa koko ajan. Aiemmin se tarjosi päivässä n. 2100ckal ja nyt n. 1700ckal, jossa on minusta aika iso ero. En oikein löydä sieltä sopivaa arkiaktiivisuustasoa; en tiedä olisinko "suhteellisen aktiivinen" vai "aktiivinen". Suhteellisen aktiivinen tekee kevyttä työtä ja liikkuu vapaa-aikana hieman, muttei juuri harrasta hyötyliikuntaa, kun taas aktiivinen liikkuu työssään, harrastaa vapaa-aikanaan säännöllisesti liikuntaa ja harrastaa hyötyliikuntaa. Minusta noissa kahdessa on aika iso ero. Minun "työni" on tällä hetkellä hyvinkin kevyttä, enimmäkseen tietokoneen ääressä tai luentosaleissa istumista ja lasten kanssa leikkimistä, mutta toisaalta harrastan kyllä hyötyliikuntaa aina kun mahdollista ja muutakin liikuntaa aika säännöllisesti. Olen siis jostain tuosta väliltä ja toki osaan ihan omatoimisesti syödäkin noiden ohjemäärien väliltä ja uskon, että se on ihan sopivasti. Jännää silti, että nuo kategoriat ovat tosiaan niin kaukana toisistaan.

No, nyt palaan ehkä noiden kirjojen pariin... Huoh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti