torstai 6. tammikuuta 2011

tämän vuoden lupaus...

Taisikin olla ärhäkkä flunssa... Tai oikeastaan tielle tuli kaikkea muutakin, kuten kolmen kuukauden mittainen pätkä kokopäivätöitä. Gradun kirjoittaminen sekä pimeä ja kylmä vuodenaika eivät juurikaan helpottaneet oloa vaan saivat kaipaamaan lohtua entistä kovempaa - lohtua, joka tarkoittaa suomeksi suklaata ja peiton alla makailua. Vähän oikeastaan nolottaakin tulla takaisin tänne juuri nyt vuodenvaihteessa, että voi taas kerran aloittaa uuden elämän uuden vuoden alkaessa - ihan niin kuin viime vuonnakin. Onhan se vähän niinkin, vaikkei siinä olekaan koko totuus.

Kiireistä, stressistä, uupumuksesta ja kaamosväsymyksestä huolimatta en ole repsahtanut ihan kokonaan. Olen syönyt paremmin kuin ennen ja yrittänyt liikkua edes vähän, ettei tuntuma kokonaan katoaisi. Olen yrittänyt pitää itseäni hyvänä, mieluiten mahdollisimman terveellisin keinoin. Jotain ajattelutavoissa on siis vuoden aikana muuttunut, ja parempaan suuntaan. Vielä suurempi huomio on ehkä se, että tiedän, että olisin voinut paremmin jos olisi jaksanut jatkaa urheilemista ja kunnolla syömistä säntillisemmin. Monta kertaa olen kaivannut niitä, mutta on ollut helpompi nukkua vähän lisää tai hautautua viltin alle katselemaan elokuvia kun töiden jälkeen ei ole muuta jaksanut tehdä.

Tammikuun lopussa kokopäivätyöt loppuvat ainakin toistaiseksi ja vanha opiskelijaelämänrytmi tulee tilalle. Koska joudun kuitenkin käymään töissä henkeni pitimiksi ja kirjoittamaan sitä gradua ja muutenkin viimeistelemään opintoja, elämänrytmi ei tule olemaan yhtä rento kuin Ranskassa. Aion kuitenkin saada siihen mahtumaan myös rauhallisia hetkiä - ja sitte niitä juoksulenkkejä ja joogatunteja ja salaatinpuputtamista :). Olen nyt kiireessäkin yrittänyt muistaa syödä aamupalan, pitänyt kutakuinkin kiinni ruokarytmistä ja syönyt melkein kokonaan itsetehtyä, tasapainoista ja entistä kasvispainotteisempaa ruokaa. Olin seitsemän vuotta syömättä punaista lihaa, mutta aloitin sen uudelleen pari vuotta sitten. Nyt olen taas kääntymässä uudelleen kasvissyönnin puolelle ja tällä kertaa yritän jättää kanankin pois. Söisin mielelläni silloin tällöin luomulihaa, mutta sitä on niin vaikeaa saada Suomesta että useimmiten päädyn suosiolla kokonaan kasvisruokaan. Olen nyt talvella syönyt normaaliruoan lisäksi rautatabletteja, D-vitamiinia ja toisinaan pellavaöljyä lisäravinteiden saamiseksi. Olin loppuvuodesta koko ajan niin väsynyt ja alakuloinen, että jotain oli pakko kokeilla ja tosiaan olenkin nyt pirteämpi. En yleensä ole kärsinyt kaamoksesta, mutta ehkä se nyt ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen ja iänkin myötä alkaa tuntua vaikeammalta.

Sain joululahjaksi viimein sen vaa'ankin, josta olen puhunut koko vuoden... Joulupäivän aamuna sain tulokseksi 64,8kg, eli painon mukaan pahaa repsahdusta ei ole tullut. Tosin on se lukema nyt käynyt pahimmillaan 67 kilossakin mutta nyt ainakin pääsen luotettavasti seuraamaan painon kehitystä. Vyötärönympärys oli eilisen mittauksen mukaan 64cm, eli ei tässä ihan hädässä olla. Kunhan pääsen tolpilleni tämänkertaisen flunssan jäljiltä, alan oikeasti liikkua taas säännöllisemmin. Viikonloppuna kävin rauhallisella lenkillä ja tein vatsalihastreeniä, jouluna kävin muutaman kerään hiihtämässäkin. Liikunta on koko ajan mielessä, mutta se pitäisi taas saada automaattiseksi osaksi viikkoa. Inspiroiduin Tainan Elämänmuutos-kalenterista ja taidan perustaa sellaisen itsekin. Tästä lähdetään taas, kohti parempaa vuotta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti