maanantai 17. tammikuuta 2011

uusi viikko

Tasaiselta näyttää tuo painokäyrä. Parempi tietysti niin kuin että lisää tulisi. Saisi se toki tippuakin tuosta, mutta tähän aikaan kuukaudesta saattaa olla vähän turha toivo. Katsotaan sitten ensi viikolla.

Stressin määrään nähden edellinen viikko meni aika hyvin. Työharjoittelu loppuu kahden viikon päästä ja vaikka muut opiskelukiireet silloin ryöpsähtävät oikein kunnolla valloilleen ja päälle, luulen että stressitaso silti laskee aika paljon. Tänään olen onneksi saanut viettää lomapäivää, mutta koko viikonloppuna en saanut oikein mitään aikaiseksi, vaikka suunnitelmissa oli monenlaisia opiskelujuttuja. Eilen mm. olin lähdössä lenkille mutta kävinkin päiväunille... Siinä se päivä sitten mukavasti meni.

Vapaapäivinäkin olen yrittänyt pitää säännöllisiä ruoka-aikoja, vaikka aamiainen tuleekin syötyä suunnilleen samaan aikaan kuin lounas työpäivisin... Ainakin on ollut aikaa keitellä puuroa aamupalaksi. Uusin herkkuni on hedelmät ja marjat kookoskermalla, sitä tekisi mieli syödä koko ajan. Muutenkin olen taas löytänyt kookosmaidon, josta saa mm. kasviskeittoihin ihan uusia makumaailmoja. Olen yrittänyt nyt syödä pelkkää kasvisruokaa ja ihan hyvin on onnistunut, paitsi yksi kanasalaatti tuli viikolla kyllä syötyä. Ja kananmunia ja maitotuotteita siis syön, mutta yritän pyrkiä erityisesti eroon juuri kanasta - sitä kun ei luomunakaan tahdo saada millään. Jonain päivänä etsin kyllä luomujauhelihaa ja teen siitä jotain herkullista ja vaihtelevaa.

Tänään sain itseäni onneksi sen verran liikkeelle, että pääsin pitkästä aikaa zumbaamaan. Ja kyllä olikin tehokasta! Viimeksi saman ohjaajan tunti oli paljon rauhallisempi ja tanssillisempi, mutta nyt mentiin kyllä ihan täysillä. Pitkään jatkunut flunssa tuntui vähän kehossa lopputunnista, mutta toivotaan että vointi ei nyt tästä taas romahtaisi. Muuten on ollut jo parempi olo ja olen jumppaillut kotona melkein joka päivä. Ostin käsipainot ja jumppamaton ja olen yrittänyt jumpata erityisesti vastalihaksia ja tuota niskan ja hartoiden aluetta, kun se tuntuu menevän jumiin koko ajan eikä kuitenkaan ihan joka viikko olisi varaa hierojaankaan. Viime viikolla kävin kerran joogassa ja kerran hassussa jumpassa, joka oli jotain joogan ja tanssin väliltä. Sieltä kun pääsi vielä saunaankin hetkeksi rentoutumaan, niin oli kyllä aika hyvä ja stressitön olo pitkästä aikaa. Ehkä se tasapaino alkaa taas löytyä.

Herkkuja yritän nyt olla syömättä, mutta viikonloppuna tuli kyllä syötyä suklaata. Sitä ei vain pitäisi ostaa, niin ei tulisi syötyäkään. Muutama viinilasillinen on myös mennyt ja joitain juustonmurusia mutta vähemmän kuin pikkujoulukaudella... Tästähän on vaan tsempattavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti