lauantai 2. lokakuuta 2010

hyvä olo

Kävin eilen hierojalla ensimmäistä kertaa puoleentoista vuoteen ja oli kyllä autuaallinen olo sen jälkeen. Olen vuosien varrella kuullut huhuja, että Yliopistoliikunta tarjoaa myös hierontapalveluja, mutta olen ajatellut että hieronta-aikaa on mahdotonta saada. No, ei ole. Opiskelijan aikataulut ovat tietysti joustavat, mutta YO-liikunnalla on hierontoja myös ilta-aikaan. Hintakaan ei päätä huimaa, 45 minuutin hieronnasta maksoin 26e. Olen vuosien varrella käynyt YO-liikunnan tunneilla ja kursseilla, mutten ole koskaan ottanut kunnolla selvää, miten laajat palvelut heillä on. Ihan hyvä oppia näin kahdeksantena opiskeluvuonna...

Minulla on lapsesta saakka ollut hankalat hartiat (ja selkä) ja tarvitsisin hierojan palveluja melkein säännöllisesti. Migreeni vaivaa ja tällä hetkellä kärsin kasvo- ja silmälihasten ongelmista, ja kun nuo lihakset menevät jumiin, jännitän myös leukoja ja sitten vielä hartioitakin. Hierojalla olisi ihanaa käydä vaikkei olisi mitään ongelmiakaan, mutta se ei valitettavasti ole mitään ihan ilmaista lystiä - etenkään täällä pääkaupunkiseudulla. Jossain vaiheessa kävinkin hierojalla aina kun olin kotikaupungissani.

Hierojalla pitäisi käydä mielellään kuurimaisesti, jos niskojen tai muiden paikkojen kanssa on ongelmia. Minäkin varasin nyt eilisestä rohkaistuneena kaksi uutta aikaa parille seuraavalle viikolle. Tuo 26 euroa tuntuu aika pieneltä uhraukselta hyvästä olosta ja parantuvasta työkyvystä. Mieluummin nautin sellaisesta luksuksesta kuin ostan kalliita vaatteita tai esimerkiksi roskaruokia - tuolla rahalla saisi kaiketi jotain 3 - 4 hampurilaisateriaa tai pitsaa, mutta hierojallakäynti taitaa olla monin verroin arvokkaampaa ja nautinnollisempaa.

Ainoa harmittava puoli oli se, että jouduin jättämään eilisen zumbatunnin väliin, kun hieroja kielsi treenaamasta hieronnan jälkeen. Huomasin kuitenkin, etten osannut olla kotona hetkeäkään paikallaan vaan tanssin koko ajan musiikin tahtiin "ihan rauhallisesti vain". Illalla päädyin vielä klubille tanssimaan... No, olo on edelleen hyvä, että ehken tehnyt mitään kamalan väärää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti