lauantai 5. helmikuuta 2011

tää viikko

Pikkuinen yhteenveto, kun en ole taas tenttiinlukemiseltani ehtinyt kirjoittaa.

Liikunnan kannalta meni ihan hyvin, vaikka tuo tiistain tunti jäikin välistä. Keskiviikkoaamuna menin myös ennen töitä zumbaamaan ja tällä kertaa jalka nousi maanantaitakin lennokkaammin. Tunnin ohjelma oli ehkä pikkuisen rauhallisempi vaikka ohjaaja olikin aikamoinen hosu, eikä liikkesarjoissa aina tuntunut olevan minkäänlaista logiikkaa. Hiki silti lensi ja työpäiväänkin riitti kivasti energiaa.

Torstaina kävin dance aerobicissa, mikä taas ei mennyt ollenkaan hyvin. Ehkä en itse ollut ihan parhallaa treenituulella tai sitten ohjaus ei vain ollut kovin hyvää - todennäköisesti molemmat yhdessä. Olen käynyt saman ohjaajan zumbassa, joka on tosi kiva, mutta tämä tunti ei nyt napannut. Sarja oli aika haastava, eikä ohjaaja neuvonut sitä juuri lainkaan - ei vaikka tunnin piti alunperin olla aerofit-tunti ja oli siis oletettavaa, että mukana oli dance aerobicin ensikertalaisia (kuten minä). Varmasti tuollaiset tunnit sujuisivat lonkalta, jos olisi tottunut tanssija tai edes aerobiccaaja, mutta minä en ole. Minä vietin nuoruuteni jalkapallokentällä enkä tanssisalilla ja sen kyllä huomaa. En osaa tanssijan liikkeitä luonnostani vaan pään pitää aina ehtiä mukaan. Kaipaan kamalasti ranskalaista tanssiopettajaani, joka aina tajusi sen! Kaiken lisäksi muut jumppaajat olivat kamalan aggressiivisia, ja hyppivät surutta kömpelömmän päälle, löivät ja potkivat sulavasti liikkuvilla käsillään eikä kukaan sanallakaan pyytänyt anteeksi. Vähän liian suomalaista minun makuuni.

Eilen aloitin aamun 1,5 tunnin joogalla. Työpäivä sen jälkeen ei sujunut ihan yhtä energisesti kuin aamuzumban jälkeen, mutta ainakin jaksoin olla zen hankalienkin asiakkaiden kanssa :). Tänään olisin halunnut lenkille, mutta tenttiväsymys ja ankea ulkoilma vähän hillitsivät juoksuhaluja ja lopulta vain käperryin peiton alle lukemaan jotain ihan muuta kuin tenttikirjoja...

Syömisiä olen nyt tarkkaillut sen Kiloklubin kanssa ja taas on tullut jänniä huomioita. Syön nimittäin sen laskurin mukaan taas paljon enemmän kaloreita kuin olen kuvitellut. Kun tarkemmin ajattelen, huomaan kyllä syöväni vähän "varastoon" (esim. ylimääräisen puuron aamulla), siitä yritän nyt opetella taas eroon niin ehkä se painokin siitä liikahtaa. Toisaalta syön nykyään paremmin kuin vuosi sitten, kun aloin käyttää Kiloklubia ensimmäisen kerran. Saan ihan automaattisesti kaikki pallot vihreälle - niin tapahtui harvoin rasvattoman maidon aikakaudella...

Tänään tosin herkkupallo jää punaiselle, koska herkuttelin päivällä jättimäisellä laskiaispullalla! Olen himoinnut niitä monta päivää, meinasin jo alkaa itse leipoa. Siitä olisi kuitenkin seurannut hillitön määrä pullia ja yksi iso on kuitenkin parempi kuin kymmenen pientä, eikös niin... En halunnut ostaa kaupan valmispullia, koska niissä on varmasti aika paljon kaikkea moskaa. Ajattelin, että kunnon kahvilassa pulla olisi varmasti hyvää ja sisältäisi ehkä vähän vähemmän lisäaineitakin. Sain myös yhdistettyä näin kaksi herkkuhetkeä, joten tavallaan iso pulla olikin ihan aiheellinen :). Meillä kirjatentit pidetään aina lauantaiaamuisin ja minulla on vuosia ollut tapana mennä tentin jälkeen kaupungille (aamu)kahville. Tänään menin siis yhteen lempikahvilaani, jossa en ole käynyt yli vuoteen - ja joka on tunnettu kaupungin suurimmista pullista... Ensi viikolla taidan ottaa vaan jonkun keksin tai ehkä sämpylän :). Tänään kuitenkin herkuttelin hyvällä omallatunnolla eikä kyllä ihan heti tarvitse syödä toista laskiaispullaa.

Iltapalaksi tein muuten äsken ihanaa näkkäriä, joka läpäisee varmasti karpimmankin seulan. Löysin reseptin täältä, mutta muokkasin sitä käytännön syistä (unohdin mm. ostaa seesaminsiemenet...) vähän. Tein suunnilleen puolikkaan annoksen, koska halusin varmistua, että leipä on hyvää - yhden hengen taloudessa muutenkin saa välillä tasapainoilla, ettei ruokaa mene hukkaan. Mutta herkkua oli! Tällaisella ohjeella omani tein:

2 luomukananmunaa
3 rkl auringonkukansiemeniä
3 rkl kurpitsansiemeniä
3 rkl pellavansiemeniä
1,5 rkl hampunsiemeniä
3 rkl kaurahiutaleita
2,5 rkl kuorittuja manteleita jauhettuna
1 tl merisuolaa (oikeasti laitoin vahingossa 2 lusikallista, kun en tajunnut puolittaa määrää, mutten suosittele... varsinkaan suolattoman ruoan ystäville, kuten minä)

Kuvaa en tähän hätään saa, mutta käykää kurkkaamassa Jannan blogista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti